Main menu
Dissabte, 30 Setembre 2017 18:01

Ressenya curs de Tracció Animal La Longuera 2017

20170818 La Longuera 01

CURSOS D'AUTOFORMACIÓ I PERFECCIONAMENT EN TREBALLS EN VINYA I HORTÍCOLES AMB TRACCIÓ ANIMAL.
La Longuera. Agost del 2017.

Un any més un grup animós de "tracció animalistes" hem carregat piles ajuntant-nos a La Longuera entre el 17 i el 24 d'agost en aquestes jornades de treballs en vinya i hortícoles amb tracció animal.

Per als que les organitzem, suposa un esforç important el fer-ho. Per als que veniu de fora, el deixar les vostres ocupacions, famílies i fer un viatge molt llarg en ocasions.
Però, misteris de la vida!, tots acabem potser cansats però amb energia renovades, havent après però també ensenyat, compartint però autoafirmant-nos, gaudint i formant-nos, ... .¡paradoxes!

El primer dels tallers ho vam fer sobre la vinya, i a ell es van atrevir 5 catalans, 4 val·lisoletans, 2 valencians i 1 de riojà-alabès. Molts dels participants amb una forta vinculació professional amb el món de la vinya i molts d'entre ells dedicant-se professionalment a treballar vinyes amb els seus animals.
Així donàvem compliment a un dels objectius de l'edició d'aquest any dels cursos a La Longuera: que no fos només un espai per a una formació inicial, sinó també un temps de reciclatge, intercanvi i professionalització entre professionals.
I, el temps ho dirà!, però crec que aquest camí ja s'ha iniciat i, almenys al meu entendre i en la dels assistents al taller, amb bons resultats.

El segon dels tallers era sobre treballs hortícoles, i van acudir gents de Múrcia, Galícia, Osca, Barcelona i Astúries, fins a 10 persones.
Diversos d'entre ells amb projectes ja implantats (mai millor dit) en la producció hortícola, altres més orientats cap a l'autoproducció i altres que van acudir per valorar possibilitats i "conèixer el terreny". D'entre els "pro", diversos d'ells ja tenen animals a les seves finques que incorporen en major o menor mesura als seus treballs.
En aquest taller es va fer força feina de conèixer i compartir sobre les diferents realitats dels projectes en què està cadascú ficat, el que enriqueix molt en el coneixement i la saviesa amb la qual cal encarar aquests dos oficis: el de ser horticultor i fer-ho bé. I el de, a més, fer-ho treballant amb animals.

Per a mi, com a organitzador, avaluació molt positiva dels dos tallers. Potser només lamentar el qual, al final, no hi hagués gent suficient per al taller de treballs forestals.
A més, els que van venir de fora, al meu entendre, es van ser diferents a com van venir: uns reafirmats i amb idees més clares sobre tècniques, eines o estratègies; altres amb la visió d'se'ls obre tot un món nou, un oceà de possibilitats però també tot un mar de preguntes, dubtes, ...

Alfred.

20170818 La Longuera 02

20170818 La Longuera 03

20170818 La Longuera 04

20170818 La Longuera 05

20170818 La Longuera 06

20170818 La Longuera 07

Articles relacionats (per etiqueta)

Calendari d'esdeveniments